Search

Η ATCOM ΣΤΟ PANEL ΤΟΥ #SEPEDEF

Κύρια σημεία και συμπεράσματα από τα σχόλια του κ. Κωνσταντίνου Καμάρα.

17DEC
2020

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, ο Αντιπρόεδρος της ATCOM κ. Κωνσταντίνος Καμάρας συμμετείχε σε συζήτηση panel του digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα, virtual edition, το οποίο διοργανώθηκε από τον ΣΕΠΕ, με θέμα τις αλλαγές που φέρνει στην Ελλάδα το μοντέλο της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τοποθέτηση της κυρίας Νίκης Κεραμέως, Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, και συνεχίστηκε μαζί με τους κυρίους Αλέξανδρο Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTRASOFT INTERNATINAL και Γιάννη Λουμάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Uni Systems, με συντονιστή τον Δημήτρη Μαλλά από το CNN Greece.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αντιπρόεδρος της ATCOM επεσήμανε ότι τόσο για την τηλε-εκπαίδευση όσο και για την τηλε-εργασία, το 2021 θα είναι μία χρονιά μετάβασης 'από τη κρίση στην ευκαιρία' και οι δυνατότητες του νέου τρόπου λειτουργίας θα πολλαπλασιαστούν καθώς θα λύνονται τα αρχικά προβλήματα που ανέκυψαν. Καθώς ο ιός θα απαδρομεί, καίρια θα είναι η σύνθεση μεταξύ του παραδοσιακού και πανδημικού τρόπου λειτουργίας που θα κρατήσει τα θετικά σημεία των δύο μοντέλων, ενώ οι βασικοί δείκτες επιτυχίας θα αφορούν την Πρόσβαση και την Υιοθέτηση.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην τελε-εργασία, ο κ. Καμάρας τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου διακυβέρνησης με ενδοεταιρικά πρωτόκολλα διαχείρισης των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ενίσχυση μεν της παραγωγικότητας, την αποφυγή δε της επιβάρυνσης των ψυχοσωματικών αντοχών του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε ό,τι αφορά την τηλε-εκπαίδευση, ο κ. Καμάρας έδωσε κύρια έμφαση στο λογισμικό της εκπαίδευσης, διεθνώς γνωστό ως EdTech, ως τον κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας στο εκπαιδευτικό οικοσύστημα. Αναφερόμενος στην πρωτοφανή δυναμική εξέλιξης του EdTech τομέα, επεσήμανε τα πολυεπίπεδα αναδυόμενα οφέλη. Τα πλεονεκτήματα αυτά, τόνισε, θα ανοίξουν τον δρόμο για τον μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως την ξέρουμε, προς μία κατεύθυνση εξατομίκευσης και βέλτιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων και χαρισμάτων του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η ανάπτυξη στον τομέα του EdTech και η στρατηγική εξέλιξη αυτού με τεχνολογίες AI θα αναδείξει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και θα αποκαλύψει τον πραγματικό αντίκτυπό της – υπό την προϋπόθεση πάντα ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου.

FOLLOW ATCOM ON LINKEDIN:
SHARE IT